Kategória: Uncategorized

Ed Sheeran elnyerte 2021 legtöbbet játszott előadója és a legtöbbet játszott dal címét is

Ed Sheeran elnyerte 2021 legtöbbet játszott előadója és a legtöbbet játszott dal címét is, Bad Habits című slágerével. A 31 éves énekes az egyetlen olyan művész a történelemben, aki két különböző évben mindkét címet megszerezte, ugyanis 2017-ben ugyanezt érte el Shape of You című megaslágerével. Rajta kívül mindössze Adele az egyetlen másik olyan zenész, aki ugyanabban az évben megkapta az év legtöbbet játszott előadójának címét és a legtöbbet játszott dalt is.

A Phonographic Performance Limited által összeállított adatok szerint David Guetta volt 2021 második legtöbbet játszott előadója, Dua Lipa a harmadik, őt követi a Little Mix, a Coldplay, The Weeknd, Justin Bieber, Calvin Harris, Taylor Swift és Pink. A PPL vezérigazgatója is nyilatkozott Ed sikeréről. „Gratulálunk Ed Sheerannek, amiért övé lett 2021 legtöbbet játszott száma az Egyesült Királyságban, és ő volt az Egyesült Királyság legtöbbet játszott előadója 2021-ben. Az elmúlt öt évben elért listavezető sikere nemcsak a teljesítményének a minőségéről tanúskodik, hanem az Egyesült Királyság zenéjének erejéről is egy olyan időszakban, amikor a globális zenei világ minden eddiginél versenyképesebb” – mondta.

http://1music.hu/news/5758

BIEBER BETEG

Betegség miatt elhalasztotta az észak-amerikai turnéjának dátumait Justin Bieber. Az énekes néhány órával azelőtt jelentette be a halasztást, hogy Justice nevű turnéja kezdetét vette volna Torontóban. Bieber közösségi oldalán mesélte el rajongóinak, hogy ismeretlen betegsége miatt nem léphet színpadra. „Nem hiszem el, hogy ezt kell írnom nektek. Mindent megtettem, hogy jobban legyek, de a betegségem egyre súlyosabb. Megszakad a szívem, hogy el kell halasztanom ezeket az előadásokat, de az orvosom ezt tanácsolta. Szeretlek titeket, pihenni fogok és jobban leszek” – írta. A betegségről további részleteket nem közölt és a közzététel időpontjában az érintett állomások átütemezett dátumait még nem hozták nyilvánosságra.

Egyelőre az sem világos, hogy az énekes hány koncertjére utalt, a turné állomásait Torontóban, Washington DC-ben és New Yorkban rendezték volna a következő héten. A helyszín közleménye szerint nem COVID-hoz kapcsolódó betegség miatt került elhalasztásra a koncert, és elmondásuk szerint nemsokára közzéteszik az új dátumokat is. A Justice egyébként eddig már háromszor lett átütemezve, először 2020-ban, majd 2021-ben és most, 2022-ben is.

http://1music.hu/news/5746

SZAKÍTOTT SHAKIRA ÉS PIQUÉ

Tizenegy év után szakított az álompár, Shakira és Gerard Piqué. „Sajnálattal kell megerősítenünk, hogy elválnak útjaink. A gyermekeink jóléte érdekében, akik a legfontosabbak számunkra, kérjük, tartsák tiszteletben a magánéletüket. Köszönjük megértésüket” – olvasható a közleményben. A szétválás egyébként nem váratlan, néhány héttel ezelőtt Shakira ugyanis rajtakapta partnerét egy másik nővel. A pár azóta különköltözött, Piqué a barcelonai legénylakásában lakik egyedül. Emellett többek szerint aktívan részt vesz az éjszakai életben, és rendszeresen látták hölgyek társaságában. Shakira és Piqué 11 évig alkottak egy párt, két közös gyermekük is született.

A megcsalás után Shakira egy mentőben tűnt fel, de az énekesnő közösségi oldalá tisztázta a dolgot, és elmesélte, hogy 90 éves édesapját baleset érte. „Srácok, rengeteg aggódó üzenetet kapok. Csak tudatni akartam veletek, hogy ezek a képek akkor készültek, amikor édesapám rosszul esett, és mentőautóval elkísértem a kórházba, ahol most lábadozik. Kérlek, küldjétek a jókívánságokat, és köszönöm mindenkinek a szeretetét és támogatását” – írta.  Music Channel – Szakított Shakira és Piqué (1music.hu)

Nicki Minaj a Maxim magazin kreatív igazgatója lett

A népszerű rapper emellett a MaximBet sportfogadási és életmódmárka globális nagyköveteként is szolgál majd. Nicki a közösségi oldalán osztotta meg a nagy hírt. „Azt hiszem, soha nem voltam büszkébb egy együttműködésre. Az üzleti hozzáértés ereje és az én kreatív, szexi és szórakoztató megnyilvánulásom teljesen összekapcsolódik. Készen állok arra, hogy fiatal, befolyásos emberként teljes mértékben kiaknázzam a lehetőségeimet, és ajtókat nyissak mások előtt, hogy nagyot álmodjanak.” – írta.

Nicki új szerepköre magában foglalja a márka áruival, rendezvényeivel, rajongói élményeivel, egyéb partnerségeivel és márkaépítésével kapcsolatos együttműködést, valamint tanácsadást a jelenlegi igazgatóságnak. A bejelentés után a szupersztár több TikTok-videót is közzétett, amelyekben a MaximBet logóval díszített rózsaszín fürdőruhában pózolt egy pezsgőfürdőben.

http://1music.hu/news/5736

HARRY STYLES ÚJ REKORDJA

Múlt pénteki megjelenése óta Harry Styles új kiadványa 2022 eddigi leggyorsabban fogyó albuma, mindössze a hétvégi eladások és streamelések után. A Harry’s House eddig 61 000 eladást gyűjtött össze, ez a szám meghaladja korábbi
 stúdióalbumait is. A Harry Styles című lemezét a 2017-es megjelenését követő első hétben 57 000 példányban értékesítették, míg a Fine Line-ból 49 000 fogyott. Az új albumon 13 dal kapott helyet, és nagyban inspirálta az elmúlt évek bezártsága. Az énekes elmondása szerint végre egyáltalán nem fogta vissza magát, és az eddigi legnagyszabásúbb munkájával rukkolt elő, ami egyben a legszemélyesebb is számára.

Nemrég a The Rolling Stones frontembere, Mick Jagger nyilatkozott arról, hogy sokszor Harry Styles-hoz hasonlítják. Jagger azt mondta, hogy felületesnek gondolja a közte és Styles közötti hasonlóságokat. „Szeretem Harryt. De régebben sokkal több szemsminket viseltem, mint ő. És a hangja sincs olyan, mint az enyém, sőt a színpadon sem olyan, mint én, csak felületesen hasonlít a fiatalabb énemre. De nincs ezzel semmi baj, ezen nem tud változtatni” – tette hozzá. 

Music Channel – Harry Styles új rekordja (1music.hu)

DUA ÉS CALVIN KÖZÖSE

Megérkezett Dua Lipa és Calvin Harris új közös dala. A brit popsztár és a skót DJ kiadta új szerzeményét Potion címmel, amelyben Young Thug is szerepel. A dalból egyelőre csak egy lyrics videó készült, de reméljük nemsokára érkezik hozzá klip is. „Megtiszteltetés újra együtt dolgozni Duával és Thuggal. Mindketten olyan dinamikus művészek, akik sokat tettek hozzá a mai zenei élethez” – írta Harris közleményében. A szám egy elektromos gitárszólóval kezdődik, mielőtt belemegy egy diszkószerű ütembe, amely Lipa jellegzetes énekét kíséri.

Ez a második dal, amelyen Dua és Calvin együttműködik. A DJ-popsztár duó utoljára 2018-ban állt össze, amikora kiadták a One Kiss című számukat, amely elnyerte az év brit kislemeze díjat a 2019-es Brit Awards-on. Dua Lipáról egyébként az a hír járja, hogy szerepet kapott Greta Gerwig, Barbie című filmjében. A szerepeket egyelőre nem hozták nyilvánosságra, de a film a tervek szerint 2023. július 21-én kerül majd a mozikba.

http://1music.hu/news/5727

DUA ÉS HARRY FILMSZEREPE

Dua Lipáról az a hír járja, hogy szerepet kapott Greta Gerwig, Barbie című filmjében. Egy belső forrás szerint Dua a zenében és a filmekben egyaránt óriási sikereket ér el. Lenyűgöző teljesítményt mutatott az Argylle című filmben, és Hollywoodban is elterjedt a hír, hogy mennyire tehetséges. Az is kiderült, hogy csatlakozott a Barbie szereplőgárdájához, olyan nagy nevek mellett, mint Margot Robbie, Ryan Gosling, Will Ferrell és Saoirse Ronan. A szerepeket egyelőre nem hozták nyilvánosságra, de a film a tervek szerint 2023. július 21-én kerül majd a mozikba.

Nem Dua Lipa az egyetlen, aki a filmezés felé kacsintgat. Harry Styles is jelentkezett egy meghallgatásra, méghozzá Elvis szerepére az új életrajzi filmjében. „Valami hihetetlenül szent volt körülötte, úgy gondoltam, meg kell próbálnom megszerezni a szerepet. Ha a rendező úgy érzi, hogy nem én vagyok a legalkalmasabb erre, akkor jobb lesz így neki és nekem is” – nyilatkozta. Azt is megosztotta, hogy újra kellett alkotnia Elvis Las Vegas-i előadását, és el kellett játszania néhány jelenetet a meghallgatáson. Styles bevallotta, hogy nem nagyon hasonlít Presley-re, és nem sértődik meg, ha úgy döntenek, hogy nem ő kapja meg a szerepet. 

BTS Suga egy interjúban dicsérte PSY-t

BTS Suga egy interjúban dicsérte PSY-t, és arról is beszélt, hogy hatalmas rajongója a Gangnam Style megalkotójának, valamint úgy gondolja, hogy ő volt az, aki kikövezte az utat a K-pop számára Amerikában. Még 2012-ben PSY dala lett a Billboard Hot 100 toplistáján a legkiemelkedőbb koreai popzene, Suga pedig úgy véli, hogy ez óriási tényező volt a BTS sikerében. „A Gangnam Style című slágerével megnyitotta az utat a K-pop számára az Egyesült Államokban, így könnyedén követhettük a nyomdokait” – mondta a BTS tagja.

PSY nemrégiben visszatért várva várt új albumával, amelyen együtt dolgoztak Sugaval, aki elmondta, hogy az együttműködés olyan érzés volt, mintha egy régi gyerekkori baráttal dolgozna. PSY pedig bevallotta, Suga inspirálta őt, hogy öt év kihagyás után visszatérjen a zenéhez. „Ő javasolta nekem ezt a számot. Megerősített abban, hogy csináljam. Együtt dolgoztunk, nagyon szórakoztató volt, és azt gondoltam, ez a zene, ezt csinálom fiatal korom óta. Amikor láttam a lelkesedését, az elhivatottságát, szó szerint megfertőződtem tőle” – tette hozzá PSY.

http://1music.hu/news/5662