Teltházas koncerten robbantottak Manchesterben: tizenkilencen haltak meg

Robbanás történt Európa legnagyobb fedett koncerthelyszínénél, a 21 ezer férőhelyes Manchester Arenában hétfő este Ariana Grande teltházas koncertjének a végén. A terrortámadásnak tekintett merényletben legalább 19-en meghaltak és 60-an megsebesültek.

  • Helyi idő szerint hétfő este fél 11 után robbanás történt Ariana Grande manchesteri koncertjének végén
  • Az eddigi adatok szerint 19-en meghaltak, túlnyomó többségben tizenéves lányok; a sebesültek száma 60
  • Kedd reggelre összehívták a brit kormány vészhelyzeti tanácskozó testületét; a rendőrség terrortámadásként kezeli az esetet..
  • Guardian több szemtanú beszámolóját is közölte, akik mind ugyanazt írták le: hangos, robbanásszerű dörrenés történt, ami után mindenki pánikban kezdett kirohanni az arénából, amin kívül már rendőrök várták őket. A feltételezett robbanás erejét mutathatja, hogy azt több, a koncert helyszínétől messzebbi házban és az utcán is hallani lehetett. (index)
  • Összetörtem – reagált kedd hajnalban a közösségi médiában Ariana Grande amerikai popénekes a hétfő esti koncertje végén Manchesterben történt robbanásra.”Összetörtem. A szívem mélyéből nagyon sajnálom. Szavaim sincsenek” – írta az egyik népszerű közösségi oldalon a 23 éves amerikai énekesnő. (MTI)
  • A Twitteren egyre több videó kerül elő, amelyek rögzítették a robbantást. Egy nő a koncertteremben állva vette fel a mobiljával a detonáció pillanatát. A felvételen az látszik, ahogy az emberek a koncert vége után békésen szedelőzködnek, beszélgetnek, majd egyszer csak egy robajt hallani és hangos sikolyokat, ami után szinte azonnal ki is tör a pánik a koncertteremben is.